Turgut KARCI / İmeks Grup Satış Müdürü
HanGlobal Labstar Mini UV Inkjet Dijital etiket baskı makinesinin resmi sunumu Mart 2026 ‘da gerçekleşen Sino Label Fuarı’nda yapıldı. Canlı demo baskıları yapılan yeni sistemin, önceki serinin başarısını sürdürdüğü tüm fuar boyunca ziyaretçilere gösterildi ve biz de İmeks olarak fuarda makinenin tamamlanmış halini detaylı inceleme fırsatı bulduk.
Halefinin kasasında (Labstar 330S) üretime devam edilirken, Labstar Mini versiyonla daha kompakt bir yapı ve çok daha makul yatırım seviyeleri sunuluyor. Harici chiller-soğutucu ve harici mürekkep haznelerinin makine kasasının içine konumlandığı yeni sistemde, sadece 3400mm x 1650mm alan ihtiyacı bulunuyor. Halefinin kullandığı ana bileşenlerin de Mini versiyonda kullanılmaya devam etmesi ile dayanıklı akış yapısı korunuyor. Bu sayede, dijital baskılı üretime geçmek isteyip yatırım bütçesini düşünen etiket matbaaları için hem güvenilir hem de kolay bir fırsat doğuyor.
Kalite, hız, esneklik…
Labstar Mini, yüksek baskı kalitesinden taviz vermeden, üretiminizde hız ve esneklik sunuyor. Ekonomik yatırım maliyeti sayesinde bu yetenekleri, işletmenize kolaylıkla kazandırmanıza imkan tanıyor. HanGlobal Labstar Mini inkjet UV dijital etiket baskı makinesi, CMYK – 4 Renk veya CMYK+Beyaz – 5 renk, 220mm ya da 330 mm baskı eni seçenekleri ile yatırım imkanınızı daha da artırıyor. 600*1200dpi azami çözünürlük ve 50metre/dakika azami hızı ile üretimde yüksek bir üretkenlik sunuyor.
Standart özellikli ekipman
Hangi en ya da renk adedi olursa olsun, sistemde mutlaka aşağıdakiler standart olarak geliyor ve bu özellikli ekipmanları sayesinde kaliteli ve hızlı üretim yapmanıza imkan sağlıyor:
Bobin Temizleme, Korona, Bobin Kılavuzlama, Full Servo, Baskı Yükseklik Ayarı, Otomatik Mürekkep Tüketim Tespiti, Anti Statik Önleyici, Otomatik Bobin Çapı Kontrolü, Kalınlık Sensörü, Baskı Yükseklik Ayarı, Vargel Soğutmalı Merdane ve Çiller sistemi, Caldera Marka Onyx Model Labstar’a Özel Geniş Seçenekli Kolay Kullanım Yazılımı, Yüksek Hızlı PCIE Veri Aktarımlı Ana Makine Kontrol Yazılımı ile on-the-fly Değişken Veri Baskısı, İkinci Geçiş Baskı.
Yer tasarrufu
Yer tasarrufu sağlayan tasarımı sayesinde, işletmelerde az yer kaplayıp çok iş çıkaran küçük bir dev haline geleceğine inanıyoruz. Harici elektrik panosu, harici soğutma ünitesi ve harici mürekkep haznesi olmadan tek parça olarak kurulumu gerçekleşen sistemin, az bir alan kaplaması yer tasarrufu sağlarken aynı zamanda daha kısa kağıt yolu ile malzeme yönetimini kolaylaştırmaktadır. (3400*1650*1900 mm – Uzunluk * Genişlik * Yükseklik)
HanGlobal Labstar Mini, ölçekten bağımsız tüm işletme tiplerinde kolaylığı ve kaliteden taviz vermeden kazandırdığı esneklik sayesinde hem işletmelerdeki üretimi rahatlatacak hem de müşteri taleplerine hızlı cevap vermeye imkan sağlayacak.

















































