Ali Tamer Ardıç / Genel Yayın Yönetmeni
Nisan ayını bütün yurtta yağışlar ve serin bir havada geçirdik. Hatta Orta Anadolu’da tarımsal üretim için birkaç gün don tehlikesi de yaşandı ama belirgin bir hasar söz konusu değil. Herhalde bundan sonra da olmaz. Bu olumlu havanın iş hayatına, basım, reklam ve tanıtım alanına da sirayet etmesini diliyoruz.
Dünya artık iyice küçüldü ve her ülkeden markalar ürünlerini dünyanın her yerine ulaştırıp pazarlayabiliyorlar. Bu durum firmaların iş birliklerini de teşvik eden bir soruca evriliyor. Markaların birbirinin etki alanı ve pazarından faydalanma hedefi ile iş birlikleri arttırıyor. Ticari baskı bölümümümüzdeki HP ve manroland Goss anlaşması da bu tür iş birliklerinden biri. İç piyasada da bu trendi göz önünde bulundurmak gerek.
Komori’nin dijital baskı makinesi J-throne 29’un Japonya’daki ilk kurulumu gerçekleşiyor. Avrupa’daki ilk kurulumun ardından gelen bu kurulumla J-throne 29’un pazar etkinliğinin önü açılmış oluyor. Kompakt bir dijital etiket baskı makinesi arayışında olanlar için de yeni bir seçenek var. Han Global’ın Labstar Mini UV Inkjet Dijital etiket baskı makinesinin tanıtımı Mart ayında yapıldı. Yer sorunu olan işletmeler için 4 veya 5 renk olarak pazarda.
Geçen sayımızda Meteksan Matbaacılık’tan Alper Bey’le iş modelleri üzerine yaptığımız bir röportajımız vardı. Bu sayıda da bu iş modeli içinde bandrol yönetimi ile ilgili neler yaptıklarını sayfalarımıza yansıtıyoruz.
Önümüzde Interpack 2026 ve ardından Fespa 2026 fuarları var. Ambalaj dünyası 6-13 Mayıs tarihleri arasında Düsseldorf’ta, geniş format dijital baskı, reklam, dijital ambalaj, oluklu ve tekstil baskı makine ve çözümleri 19-22 Mayıs arasında Barcelona’da vitrine çıkıyor.
Tük sektör paydaşlarına verimli fuarlar ve sağlıklı mesailer diliyoruz.
Saygılarımızla
Ali Tamer ARDIÇ


















































